Solen gör oss glada!

Det inte är någon slump att vi blir glada av solen. Solljuset har många positiva effekter på oss, vår kropp, och vårt välmående. Låt oss berätta varför.

Bara efter några få minuters exponering av solljus ändras vårt stressystem och vi blir piggare. Att sitta i en solstol och koppla av är alltid trevligt, men det vi inte tänker på är att vi samtidigt får i oss massa vitaminer bara genom att sitta där och lata oss. Det är ju hur bra som helst! Vi får nämligen en massa D-vitamin av solljuset som bland annat hjälper oss med kroppens upptag av kalcium, vilket i sin tur är bra för skelett och ben.

Det är viktigt att man får sol på sig eftersom det ger oss vitamin D vilket är en av de få vitaminer vi svenskar riskerar att få brist på. Främst eftersom sol är en bristvara under vinterhalvåret. Många upplever att solen påverkar humöret mycket, och det verkar forskarna vara överens om. Det är därför vi lättare blir deprimerade under hösten och vintern när vi inte blir exponerade för lika mycket sol som under sommarhalvåret. Ett bra knep kan därför vara att ta D-vitamin som tillskott under vintern.

Njut av solen, men ha respekt för den. Som mycket annat kan det bli för mycket av det goda, och då kan det bli direkt skadligt. Det inte är bra att vistas för länge i solen. Använd därför solskyddsfaktor vid längre exponering av stark sol och använd sunt förnuft. 

Ett stort parasoll som täcker hela balkongen ingår – om du skulle tycka solen är för stark eller vill ha skugga.

Skyglamping

Skyglamping är en unik och häftig upplevelse!

Ordet Glamping betyder glamorous (glamorös) camping och har blivit en växande trend de senaste åren…

Läs mer