Historien om Solutsikt

Allting började med det solälskande paret Gregor & Ylva Aminoff som ville njuta av mer sol vid deras sommarhus i Tofta på Gotland.

När de gjorde en ombyggnation på tomten byggde de en liten förhöjd platå av tegelsten. Tack vare det fick dem 30 minuter mer sol. Då slog idén – vi skapar en höj- och sänkbar utsiktsterrass så att vi kan få fler soltimmar och se över trädtopparna.

Strax därefter satte tillverkningen av en slags ombyggd lift igång som kunde ta en högre upp…

Efter flera år av hårt arbete, många prototyper och hjälp från vänner blev resultatet en 2 gånger 3 meter stor utsiktsterrass som är höj- och sänkbar, godkänd av Svensk Maskinprovning, och inte kräver något bygglov.

Idag är Gregor och Ylva fortfarande kvar i företaget som nu har växt till sig med fler solälskande partners och en serietillverkning av utsiktsterrassen.

Fler soltimmar & bättre utsikt

Vårt mål med Solutsikt är att kunna skänka mer glädje och sol åt massor av människor. Vi brinner även för den viktiga frågan kring rullstolsburna och deras tillgänglighet på konserter och andra evenemang – där vår utsiktsterrass gör det möjligt för dem att få samma vy som alla andra, fast ännu bättre.

Hör av dig till oss!